Reactie van Raadslid Jo Smeets Maastricht van Nu

Ik heb aangegeven dat een universiteit heel belangrijk is voor onze stad, denk dan aan werkgelegenheid en andere voordelen. Echter, er zijn ook zeer zorgelijke punten die we niet mogen negeren. We moeten eerlijk en realistisch zijn: kan de stad en zijn burgers nog meer groei en meer studenten aan in Maastricht? Of moeten we goed zorgen voor openbaar vervoer verbindingen vanuit plekken buiten Maastricht waar veel oppervlakte is en waar we kunnen zorgen voor huisvesting?
Accepteren we dan ook dat er nog meer druk op straten en wijken komt? Accepteren we dan ook dat vele oorspronkelijke bewoners uit onze stad (de sjenge) Maastricht gedwongen moeten verlaten? En bijkomende overlast zoals fietsen, geluidsoverlast en andere ongemakken? Ik heb niet gezegd dat ze werk afnemen van burgers, maar als je velen hier wilt houden en de toestroom blijft hetzelfde, betekent het nou eenmaal een fikse groei, en daar zijn wij geen voorstander van.
Maastricht van NU is eerlijk: ja, de universiteit is belangrijk, maar de rode streep is wel bereikt in onze ogen.
Groot studentendorp in Randwyck oplossing voor overlast ? Maastricht buigt zich over toekomst Universiteit.
Maastricht/Enschede De gemeente Maastricht en de Universiteit Maastricht hebben een „schoolreisje” gemaakt naar Enschede. Net buiten het centrum wonen daar drieduizend studenten op de enige all-in campus van Nederland. Heeft de stad dan minder overlast van studenten? En wat kan Limburg daarvan leren?
Maar niet iedereen wil studenten behouden. Jo Smeets (Maastricht van Nu) maakt zich zorgen over de huizenmarkt. „Buitenlandse afgestudeerden winnen het met hun hoge salarissen van menig Maastrichtenaar.” Daarbij wijzen raadsleden op overlast van jongeren: harde muziek en verenigingen die de krant halen met grensoverschrijdend gedrag.
Nieuws