MAASTRICHT van NU wil MVV helpen en steunen in de toekomst

Onze fractievoorzitter Jo Smeets. Gaf de volgende bijdragen. ( zie filmpje )
Geachte Voorzitter, mensen van het collectief, supporters sjengen en die van Lanaken.
Het is evident dat het voorstel de steun van de meerderheid van de partijen zal krijgen. Maastricht van NU had graag meer willen doen om onze supporters en het collectief te belonen voor hun inzet. Zoals eerder aangegeven, wilden wij de crowdfunding verdubbelen, maar we kregen hiervoor geen steun vanwege de zorgen over mogelijke staatssteun.
Voorzitter, laten we dan een ander idee overwegen waar we samen eens over moeten nadenken. En nee, dat hoeft wat ons betreft nu niet meteen.
Maastricht van NU stelt voor dat we als raad samen zoeken naar manieren om de initiatiefnemers extra te ondersteunen zonder bang te hoeven zijn voor de implicaties van staatssteun. Laten we bijvoorbeeld als stad 1.000 seizoenkaarten kopen voor de minderbedeelden in onze gemeenschap, zodat iedereen kan genieten van ons MVV’ke. Op deze manier tonen we onze steun zonder de angst voor staatssteun. Dit slaat twee vliegen in één klap.
Of, voorzitter,
We kunnen, zoals in meerdere gemeenten gebruikelijk is, overwegen een skybox of seats te huren. Hiermee helpen we de club financieel en kunnen we burgers uitnodigen om van deze faciliteiten gebruik te maken.
Als laatste willen wij ons richten tot de supporters en het collectief. Maastricht van NU wil jullie bedanken voor jullie inzet, feliciteren en succes wensen met iedere volgende stap.
Want laten we eerlijk zijn. Wie wil er nu niet dat we over enkele jaren, net zoals onze buren in Kerkrade, kunnen genieten van een promotie?
Oh nee, sorry, dat ging niet door.
Tot zover onze eerste bijdrage.
Nieuws