Standpunten

Voorwoord MAASTRICHT van NU

Welkom bij ons unieke partijprogramma. MAASTRICHT van NU streeft naar eerlijke en realistische manier van politiek bedrijven. Ons programma wijkt af van de norm door niet simpelweg ‘voor’ of ‘tegen’ te zeggen, maar door de redenen achter onze standpunten te delen. Samen willen we bouwen aan een praktisch Maastricht, waar de burger centraal staat.

MAASTRICHT van NU erkent de complexiteit van beleidskeuzes en begrijpt dat investeringen op één gebied gevolgen hebben elders. We maken politieke keuzes met het algemeen belang van haar burgers en houden een duurzame stadsontwikkeling in gedachten.

Onze kernpunten zijn het beschermen van kwetsbare groepen, bevorderen van goede zorg, waarborgen van veiligheid, creëren van leefbare buurten, faciliteren van passende huisvesting, ondersteunen van ondernemers, stimuleren van de lokale economie en bevorderen van sport in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan de amateursport (volleybalclub), professionele sport (wielrennen, voetbal, paardensport MECC). Dit vormt de kern van onze inzet voor een welvarende en samenhangende stad. Verderop zullen we puntsgewijze verdere uitleg geven over onze uitgangspunten. MAASTRICHT van NU beantwoordt onze kernpunten eerlijk, met aandacht voor realiteit, betaalbaarheid en inclusiviteit. We streven naar een zo effectief mogelijk beleid voor iedereen. MAASTRICHT van NU zal streven naar een zo’n eerlijk mogelijk antwoord en zal proberen de eenvoudige ‘ja’ of ‘nee’ reacties te vermijden. We willen slimme oplossingen, een realistisch en betrokken bestuur, afgestemd op de verschillen en uitdagingen van onze stad, samen met u. In MAASTRICHT van NU geloven we in vak wethouders, deskundigheid op belangrijke gebieden voor een eerlijk en realistisch bestuur.

Slotwoord

Maastricht van NU staat voor een gedurfde koers, niet altijd de makkelijkste weg, maar wel een weg van eerlijke antwoorden. Wij zullen de uitdagingen omarmen met een open vizier. Wij geloven in transparantie en moedige beslissingen, ook als ze niet altijd de populairste zijn. In het streven naar een inclusieve samenleving, leefbare buurten, goede zorg, veiligheid, passende huisvesting, een bloeiende lokale economie en gedegen ondersteuning voor sport, cultuur en verenigingen, kiezen wij voor een aanpak die de stad Maastricht niet alleen van nu, maar ook van de toekomst maakt. Samen gaan we de uitdagingen aan en bouwen we aan een stad waarin iedereen kan floreren. Maastricht van NU, voor een betere morgen.